Astazi, 13 septembrie 2023, a avut loc o noua intalnire online a membrilor Coalitiei CORECT – initiativa ce are ca scop combaterea dezinformarii prin dezvoltarea gandirii critice.

In cadrul intalnirii, membrii:

– au avut ocazia de a se cunoaste mai bine;

– au aflat mai multe informatii despre proiectul Fake News – Fake Reality in cadrul caruia a fost infiintata aceasta coalitie;

– au fost identificate idei de interes comun legate de tema combaterii dezinformarii, precum: formarea si educarea tinerilor, implicarea cat mai multor categorii de actori relevanti in procesul de lupta impotriva dezinformarii si importanta dezvoltarii unor retele transnationale de specialisti implicati in combaterea stirilor false.

– au fost discutate cateva actiuni viitoare ce vor fi planificate mai in detaliu in perioada urmatoare, respectiv: propunerea unor modificari ale cadrului normativ pentru a sustine lupta impotriva dezinformarii si organizarea unei conferinte in cadrul proiectului Fake News – Fake Reality, urmata de o noua intalnire fizica a membrilor coalitiei la Bucuresti

– au facut schimb dde informatii si resurse legate de combaterea dezinformarii.

Coalitia CORECT este o initiativa in cadrul proiectului „Fake News – Fake Reality”. Pentru mai multe informatii referitoare la aceasta coalitie – inclusiv formularul de aderare – va rugam sa accesati acest link.

Proiectul „Fake News-Fake Reality” este derulat de Asociația Alternative Sociale în parteneriat cu Asociația Alianța Internațională a Jurnaliștilor Români și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Mai multe despre proiect – aici.

 

 

Proiect derulat de: