Implică-te în sprijinirea comunității! Alege o cauză pe care să o susții!

Schimbă destinul copiilor care au copii!

În 2016, peste 200 de fete minore au născut în maternitatea Cuza Vodă din Iaşi. Mai mult de 160 dintre acestea sunt din mediul rural, din familii sărace şi dezorganizate, iar multe dintre ele şi-au abandonat deja copiii în centre de plasament.

Cel mai adesea, mamele minore care doresc să aibă grijă de copii, abandonează școala, nu au o locuință și nu au banii necesari subzistenței. Lipsa orelor de educaţie sexuală din şcoli, a programelor de prevenţie promovate de medicii de familie sau dezinteresul familiilor sunt principalele cauze ale acestui fenomen.

Cu ajutorul dumneavoastră, prin direcționarea a 2% din impozitul pe venit sau 20% din impozitul pe profit, sau prin donație în contul: RO46BRDE240SV08071382400, Alternative Sociale oferă mamelor minore susținere pentru continuarea școlii, consiliere și sprijin material.

Ochelari pentru bunici!

Sunt bătrâni singuri, abandonați și sărmani care nu se pot îngriji de lumina ochilor. Bătrânețea, sărăcia și alte boli îi fac neputincioși și ajung să își piardă vederea.

Grijile, lipsurile și problemele cu care se confruntă bătrânii din jurul nostru se fac greu auzite și deseori sunt neglijate de cei care ar trebui sau ar putea să le dea o mână de ajutor.
În acest an ne propunem să sprijinim bătrânii pe care îi avem în asistență cu o pereche de ochelari pentru că cei mai mulți dintre ei au probleme grave de vedere, ce le afectează siguranța, mobilitatea și încrederea în sine.

Ușurează povara bătrâneților petrecute în singurătate direcționând 2% din impozitul pe venit sau 20% din impozitul pe profit către Alternative Sociale sau prin donație în contul: RO46BRDE240SV08071382400.

Și tu poți preveni abandonul școlar în rândul copiilor!

Prea putini dintre elevii din România știu care profesie li se va potrivi cel mai bine. Cu toate acestea, eșecul în carieră al acestor tineri nu pare să-i îngrijoreze pe cei responsabili de orientarea lor profesională.

Prin fondurile donate veți putea ajuta tinerii în dificultate să facă alegerile cele mai potrivite în ceea ce privește parcursul educațional și cel profesional. Tinerii vor continua studiile, se vor cunoaște mai bine, vor înțelege faptul că sunt principalii responsabili pentru propriul viitor, vor cunoaște drepturile și obligațiile pe care le au pe piața muncii, vor dobândi informații și abilități care să îi ajute să facă alegerile potrivite în ceea ce privește educația, formarea profesională sau pentru a găsi, obține și a păstra un loc de muncă.

Direcționând 2% din impozitul pe venit sau 20% din impozitul pe profit, sau prin donație în contul: RO46BRDE240SV08071382400. către Alternative Sociale, acești copii vor primi susținere pentru continuarea cursurilor, consiliere, sprijin material și vor fi îndrumați să se orienteze corect în carieră.

Cum poți să te implici

Conform Codului Fiscal contribuabilii persoane fizice au posibilitatea să direcționeze doi la sută din impozitul pe veniturile obținute în anul precedent către o entitate nonprofit. Această opțiune nu vă costă nimic, iar dacă nu o folosiți, suma respectivă revine statului.

Descarcă și completează formularul 230 pentru persoanele fizice, formularul 200 (click dreapta pe link, „Save link as”) pentru cei care obțin venituri din alte surse (de ex. profesii liberale) sau contractul de sponsorizare pentru firme. Mai multe informații despre pașii pe care trebuie să îi urmezi dacă dorești să donezi poți găsi aici.

Donatorii vor fi informați despre impactul și schimbările produse de contribuția acestora în viața beneficiarilor ajutați, atât pe facebook.com/Asociatia.Alternative.Sociale cât și pe www.alternativesociale.ro.