Odată cu începerea noului an școlar, activitățile de dezvoltare a gândirii critice în rândul elevilor sunt reluate.

Cadrele didactice formate în cadrul proiectului „Fake News – Fake Reality” vor relua în perioada urmatoare activitățile de dezvoltare a gândirii critice în rândul tinerilor elevi. Profesorii au la îndemână un instrument important – „ Dezvoltarea gândirii critice în vederea combaterii dezinformării. Ghid pentru cadre didactice” – material ce include diferite activități detaliate precum și îndrumările necesare pentru implementarea acestora cu succes. 

Ghidul mai sus menționat este dedicat cadrelor didactice dar și lucrătorilor de tineret ce doresc să sprijine dezvoltarea gândirii critice a elevilor. 

Întregul material poate fi descărcat și consultat gratuit, accesând acest link.

Proiectul „Fake News-Fake Reality” este derulat de Asociația Alternative Sociale în parteneriat cu Asociația Alianța Internațională a Jurnaliștilor Români și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Mai multe despre proiect – aici.

 

 

Proiect derulat de: