În perioada 26 februarie – 9 martie, Alternative Sociale va prezenta în cadrul Palas Mall (Pasarela de sticlă) a doua ediție a expoziției de pictură cu vânzare în scop caritabil „Raze de lumină”. Expoziția conține 23 de tablouri realizate de Diana Andreea Dogaru Thissen, designer originar din Iași, stabilit în prezent în Olanda. Fondurile colectate din vânzarea tablourilor expuse vor fi utilizate cu scopul de a procura ochelari pentru vârstnicii abandonați.

„Lucrările expuse sunt compoziții unicat, lucrate pe pânză. Îmi doresc din suflet ca aceste tablouri să însenineze viețile bătrânilor care au atâta nevoie de ajutor. Dedic această expozitie vârtnicilor care încă nu și-au pierdut speranța, care luptă zi de zi cu probleme de sănătate și necazuri de orice fel, dar și celor care își trăiesc ultimii ani din viață în singurătate”.

Diana Andreea Dogaru Thissen.

Pictor

Prima ediție a expoziției a avut loc în decembrie 2013, atunci când toate tablourile au fost vândute în timp record, bucurându-se de interesul și aprecierea ieșenilor.

„Martie este luna femeilor, luna florilor, luna culorilor. În acest context, tablourile din cadrul expoziției noastre care ilustreză buchete și aranjamente superbe de flori pot fi cadoul ideal pentru bunicile, mamele și soțiile noastre. Totodată, achiziționând un tablou veți ajuta un vârstnic cu grave probleme de vedere să înfrunte mai ușor povara bătrâneților petrecute în singurătate și să se bucure de această primăvară pe care ochii lor nu o pot admira în toată splendoarea ei”.

dr. Cătălin Luca

Director executiv, Asociația Alternative Sociale

„Eu toată viața mi-am cumpărat ochelari din bazar. Și mi-am stricat vederea foarte tare, dar n-am avut încotro, au fost probleme de sănătate mai grave de rezolvat, spatele care mă apasă, inima care mă doare, ochii nu dor așa că am considerat că ei pot să mai aștepte. Dar, acum la bătrânețe am rămas singur și cu vederea proastă nici nu pot să îmi citesc prospectul de la medicamente și trebuie să cer ajutorul vecinilor. Acum am primit două perechi de ochelari, de citit și de lucrat prin curte. Le mulțumesc oamenilor cu suflet mare care mi-au făcut această bucurie”.

Gheorghe Aniei

75 de ani, beneficiar, Asociația Alternative Sociale

Acest eveniment se desfășoară în cadrul campaniei de strângere de fonduri „Ochelari pentru bătrâni abandonați” pe care Alternative Sociale a demarat-o în anul 2013. Din fondurile colectate în cadrul acestei campanii, Alternative Sociale a procurat 210 de perechi de ochelari care au fost donați unui numar de 103 bătrâni abandonați.