Tema dezinformării este una relativ nouă pentru societatea românească. Având un impact semnificativ asupra modului în care sunt respectate drepturile omului la nivelul comunității, conștientizarea publicului cu privire la exietența acestui fenomen și la ce poate fi făcut pentru a nu deveni victime ale dezinformării devin o prioritate,

Ne bucurăm în acest demers de susținerea partenerului nostru media – Televiziunea Tele M Iași – ce a preluat informațiile distribuite în cadrul conferinței „Fake news – Fake reality: Dezinformarea în Europa de Est. Reziliență socială prin gândire critică” din 24 noiembrie a.c.

Întregul articol precum și declarația domnului Alexandru Gulei, director executiv al Asociației Alternative Sociale, pot fi accesate aici.

Proiectul „Fake News – Fake Reality: Reziliență socială prin gândire critică” este derulat de Asociația Alternative Sociale în parteneriat cu Asociația Alianța Internațională a Jurnaliștilor Români și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă. Mai multe despre proiect – aici.

Proiect derulat de: