În perioada următoare, odată cu deschiderea noului an universitar, ne propunem să reluăm desfășurarea conferințelor universitare în câteva din principalele centre universitare din țară. Vizăm organizarea acestor conferințe în format online sau fizic în București, Constanța, Sibiu, Târgu Mureș, Cluj și Craiova.

Prin intermediul conferințelor ne propunem să aducem în discuție evoluții recente, de actualitate, ale fenomenului dezinformării, potențiale soluții de prevenire (pre-bunking), și de reducere a impactului dezinformării asupra drepturilor omului (prin debunking, promovarea gândirii critice etc.). Facilitatorii acestor evenimente vor fi dl. Marian Voicu (jurnalist, membru în comisia de etică a TVR, autor „Matrioșka mincinoșilor”), Marin Gherman (expert în domeniul jurnalismului și dezinformare), Alexandru Gulei, PhD (expert în domeniul drepturilor omului).

Participarea la aceste evenimente este liberă oricărei persoane interesate, detaliile exacte privind locația, data și ora pentru fiecare eveniment în parte urmând a fi comunicate ulterior.

Proiectul „Fake News-Fake Reality” este derulat de Asociația Alternative Sociale în parteneriat cu Asociația Alianța Internațională a Jurnaliștilor Români și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Mai multe despre proiect – aici.

 

 

Proiect derulat de: