Orientarea și consilierea în carieră a tinerilor: Ghidul profesorului

2011 © Asociaţia Alternative Sociale – Copierea, reproducerea integrală sau parţială, distribuirea sau afişarea acestui material fără permisiunea scrisă a Asociaţiei Alternative Sociale reprezintă o încălcare a legislaţiei cu privire la protecţia proprietăţii intelectuale şi se pedepsesc penal şi/sau civil, în conformitate cu legislația în vigoare.

Se va cita: Gulei, M.E. & Serea, A. (2011). Orientarea și consilierea în carieră. Ghidul profesorului. Iași, Editura Spiru Haret, Alternative Sociale și Romanian-American Foundation

Descriere

„Noutatea pe care o aduce aceasta lucrare este abordarea diferenţiată, în funcţie de nivelul de cunoştinţe şi de capacitatea elevilor de a lucra cu anumite concepte, oferind tuturor oportunități egale. Prin intermediul profesorului diriginte sau al consilierului şcolar vom propune fiecărui elev activităţi care invită la autoanaliză şi îl motivează să acţioneze pentru a-şi asigura viitorul, potrivit intereselor sale de cariera. Totodata, „Ghidul profesorului” ajută cadrele didactice să aplice la clasă conţinuturile din „Manualul elevului”, a declarat Alexandru Gulei, coordonatorului proiectului ACTIV.

Lucrarea poate fi descărcată gratuit aici „Orientarea și consilierea în carieră a tinerilor: Ghidul profesorului”.

Lucrarea a fost revizuită in cadrul proiectului ACTIV – Abilităţi de Carieră pentru Tineri – Investiţie în Viitor (2010-2014), program finanţat, în parte, de un grant acordat de Romanian-American Foundation.