În perioada următoare, continuăm analiza privind modificările legislative ce pot fi aduse actelor normative existente, pentru limitarea și combaterea dezinformării în mass-media.

Experții cooptați în proiect analizează cadrul legislativ existent, ținând cont de input-urile colectate în proiect din partea diferitelor categorii de specialiști implicați în combaterea dezinformării (jurnaliști, ONG-uri și reprezentanți ai CNA).

Acțiunea urmărește optimizarea normelor aplicabile activității mass-media astfel încât dezinformarea și efectele acestui fenomen să fie limitate cât mai rapid și eficient.

Proiectul „Fake News-Fake Reality” este derulat de Asociația Alternative Sociale în parteneriat cu Asociația Alianța Internațională a Jurnaliștilor Români și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Mai multe despre proiect – aici.

 

 

Proiect derulat de: