Vineri, 24 noiembrie, la Hotel Capital Plaza București, va avea loc Conferința națională privind dezinformarea in Europa de Est, eveniment la care sunt așteptați reprezentanți din mediul public și privat ai domeniilor: afaceri externe, jurnalism, educație, drepturile omului.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate mecanismele dezinformării în Europa de Est. Prezentările vor fi susținute de jurnaliști cu renume în domeniul combaterii dezinformării: (România) Marian Voicu, jurnalist, realizator de filme documentare și scriitor, fondator Veridica.ro; (Republica Moldova) Petru Macovei, director executiv al Asociației Presei Independente din Republica Moldova; (Ucraina) Marin Gherman, editorialist Veridica.ro, doctor în științe politice, lector universitar asociat al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava; (Bulgaria) Svetoslav Todorov, jurnalist și scriitor bulgar, cu o vastă experiență în jurnalism radio, management editorial, fotografie, critică și traducere literară și (Polonia) Michal Kukawski, jurnalist cu 20 de ani de experiență, șeful departamentului de afaceri externe al revistei Twój Styl și redactorul-șef al revistei Malemen.

În cea de-a doua parte a evenimentului vor fi organizate dezbateri pe diverse teme ce țin de impactul dezinformării asupra societății.

Persoanele din partea presei care sunt interesate să participe în cadrul evenimentului sunt rugate să se încrie utilizând formularul de înregistrare disponibil aici și să aștepte confirmarea înregistrării.

Conferința este organizată în cadrul proiectului „Fake News-Fake Reality”, derulat de Asociația Alternative Sociale în parteneriat cu Asociația Alianța Internațională a Jurnaliștilor Români și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Mai multe despre proiect – aici.

 

 

Proiect derulat de: