Au fost finalizate cele 10 sesiuni de formare ale cadrelor didactice, planificate în cadrul proiectului „Fake News – Fake Reality”. Peste 200 cadre didactice au fost formate în cadrul proiectului pentru a defășura activități cu elevii în vederea dezvoltării gândirii critice.

Prin aceste activități proiectul urmărește scăderea vulnerabilității tinerilor la fenomenul dezinformării prin mass-media sau online, inclusiv social-media.

Formările au fost susținute de experți ai Asociației Alternative Sociale, ai Alienței Internaționale a Jurnaliștilor din România și ai Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași, instituții partenere în cadrul proiectului „Fake News – Fake Reality: Reziliență social prin gândire critică”.

Proiectul „Fake News-Fake Reality” este derulat de Asociația Alternative Sociale în parteneriat cu Asociația Alianța Internațională a Jurnaliștilor Români și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Mai multe despre proiect – aici.

 

 

Proiect derulat de: