În urma consultărilor cu diferiți actori relevanți (ONG-uri, jurnaliști, reprezentanți CNA), experții Asociației Alternative Sociale au extras o serie de propuneri de îmbunătățire a cadrului legal aplicabil în mass-media, cu scopul prevenirii și combaterii știrilor false în mass-media.

Împreună cu reprezentanți ai instituțiilor partenere, Alianța Internațională a Jurnaliștilor din România și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași, aceste propuneri vor fi publicate și supuse susținerii publicului larg, prin intermediului unei petiții online.

Dacă aveți sugestii sau propuneri referitoare la îmbunătățirea cadrului legal pentru combaterea dezinformării în mass-media, așteptăm sugestiile dumneavoastră la datele de contact disponibile aici.

Inițiativa face parte din proiectul „Fake News-Fake Reality”, derulat de Asociația Alternative Sociale în parteneriat cu Asociația Alianța Internațională a Jurnaliștilor Români și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Mai multe despre proiect – aici.

 

 

Proiect derulat de: