50 de vârstnici din județul Iași au primit ochelari procurați din fondurile colectate în cadrul campaniei „Ochelari pentru bătrâni abandonați”, desfășurată de Alternative Sociale în perioada 2013-2014. Fondurile provin din sponsorizări 2% și 20%, urne de strângere de fonduri, precum și din vânzarea tablourilor din cadrul expoziției caritabile „Raze de lumină”.

„Eu toată viața mi-am cumpărat ochelari din bazar. Și mi-au stricat vederea foarte tare, dar n-am avut încotro, am avut alte probleme de sănătate mai grave de rezolvat, spatele care mă apasă, inima care mă doare, ochii nu dor așa că am considerat că ei pot să mai aștepte. Dar acum, la bătrânețe am rămas singur și cu vederea proastă nici nu pot să imi citesc prospectul la medicamente și trebuie să cer ajutorul vecinilor. Acum am primit două perechi de ochelari noi, de citit și de lucrat prin curte. Le mulțumesc persoanelor cu suflet mare care mi-au făcut această bucurie”.

Țibuleac Dumitru

77 de ani, din Bălțați

„Abia la bătrânețe începi să prețuiești vederea. Dar e prea târziu să mai schimbi ceva. Soțul meu a murit, iar copiii mei se zbat prin țări străine. Tot timpul am crezut că e greu să fii bătrân, dar și mai greu e să fii tânăr fără un loc de muncă, așa că nu îi bat la cap cu problemele mele de sănătate. Ochelarii pe care i-am primit m-au ajutat să nu-mi mai fie frică de singurătate și să pot să îmi petrec bătrânețile cu demnitate”.

Anăstasoai Elena

70 de ani, din Bălțați

Le mulțumim tuturor persoanelor care au sprijinit prin donații cauza Alternative Sociale, ajutându-i pe vârstnici să înfrunte mai ușor povara bătrâneților petrecute în singurătate.
Echipa Alternative Sociale continuă să identifice vârstnici abandonați pentru a le oferi consultații oftalmologice și ochelari. Pentru mai multe informații urmăriți în perioada următoare site-ul www.alternativesociale.ro.