În era informațională digitală, dezinformarea reprezintă o amenințare globală, subminând drepturile fundamentale ale unei societăți informate. Organizațiile non-guvernamentale joacă un rol crucial în combaterea acestui fenomen, iar dezvoltarea capacității lor este esențială pentru a contracara eficient valul de informații false.

În cadrul proiectului „Fake News-Fake Reality: Reziliență socială prin gândifre critică” asociația Alternative Sociale a avut ocazia de a-și dezvolta capacitatea pentru a sprijini inițiative de impact în combaterea dezinformării.

Prin acțiunile specifice întrepinse în cadrul proiectului alături de partenerii în proiect, Alianța Internațională a Jurnaliștilor Români și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași, printre care amintim: instruirea specialiștilor, crearea de resurse pentru dezvoltarea gândirii critice a tinerilor, inițierea unei coaliții, conferințe universitare, campanie de informare în mass-media și online, etc., Asociația Alternative Sociale a dobândit noi cunoștințe și expertiză relevantă în apărarea și promovarea drepturilor internaționale ale omului.

Proiectul a consolidat competențele echipei de implementare la nivelul parteneriatului creat pentru implementarea proiectului și, în mod specific, Alternative Sociale se bucură de consolidarea capacității de a stabili parteneriate eficiente pentru continuarea acțiunilor de promovare și apărare a drepturilor internaționale ale omului.

Proiectul „Fake News – Fake Reality: Reziliență socială prin gândire critică” este derulat de Asociația Alternative Sociale în parteneriat cu Asociația Alianța Internațională a Jurnaliștilor Români și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă. Mai multe despre proiect – aici.

Proiect derulat de: