Alianța Internațională a Jurnaliștilor Români a achiziționat echipamente jurnalistice de ultimă generație. Aceste achiziții contribuie la dezvoltarea capacității tehnice pentru realizarea anchetelor jurnalistice prin care se realizează debunking-ul stirilor false.

Toate materialele jurnalistice realizate in acest scop pot fi accesate pe site-ul Veridica.ro, publicație specializată în monitorizarea, analiza și demontarea campaniilor de fake news, dezinformare și manipulare din Europa Centrală și de Est.

Investiția a fost realizată în cadrul proiectului „Fake News-Fake Reality”, derulat de Asociația Alternative Sociale în parteneriat cu Asociația Alianța Internațională a Jurnaliștilor Români și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Mai multe despre proiect – aici.

 

 

Proiect derulat de: