Fenomenul dezinformării are impact asupra tuturor categoriilor de persoane, indiferent de profesie sau vârstă. Totuși, educația este una din metodele prin care fiecare dintre noi își poate forma niște deprinderi sănătoase când vine vorba de obținerea unor informații veridice. Din acest motiv, proiectul „Fake News – Fake Reality, Reziliență socială prin gândire critică”, inițiat de Asociația Alternative Sociale împreună cu Alianța Internațională a Jurnaliștilor Români și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași include activități de formare a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, pe tema combaterii dezinformării.

Prin intermediul acestor cursuri proiectul dorește să creeze o serie de resurse pentru creșterea capacității sistemului de învățământ de a educa tinerii pentru identificarea și combaterea știrilor false. Cadrele didactice vor deveni astfel mai activ implicate în combaterea dezinformării prin antrenarea gândirii critice în cadrul activităților educative susținute în mod uzual.

Cursurile sunt desfășurate de către  Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași pe baza unei curricule de formare creată de experți din partea tuturor partenerilor implicați în proiect. Programul de formare este acreditat și recunoscut de Ministerul Educației, iar proiectul include organizarea gratuită a 10 sesiuni de formare pentru 200 de cadre didactice din învățământul preuniversitar. Estimăm că în urma acestei inițiative aproximativ 2000 de elevi cu vârste de peste 15 ani vor beneficia de activități de dezvoltare a gândirii critice.

Pentru înscriere la una din sesiunile de formare dar și pentru mai multe in formații, invităm cadrele didactice interesate, din învățământul preuniversitar, să acceseze următorul link: https://drive.google.com/file/d/1rb9dRygrgrYUEka0dggyFbb60o-ievZv/view

Proiect derulat de Asociația Alternative Sociale în parteneriat cu Asociația Alianța Internațională a Jurnaliștilor Români și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Mai multe despre proiect – aici.

 

 

Proiect derulat de: