Cursurile dedicate cadrelor didactice organizate în cadrul proiectului „Fake News – Fake Reality” urmăresc dezvoltarea abilităților profesorilor de a lucra cu tinerii, pentru a-i face invulnerabili în fața dezinformării mass-media și on-line.

Exercițiile și aplicațiile practice ce dezvoltă gândirea critică a tinerilor reprezintă principalul focus al sesiunilor de formare desfășurate după curricula de formare acreditată de Ministerul Educației sub atenta coordonare a Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași, instituție parteneră în proiect. Formările sunt susținute de experți avizați în domeniul dezinformării, precum dl Marian Voicu, fondator al Veridica.ro și președinte al Alianței Internaționale a Jurnaliștilor Români, de asemenea partener în cadrul proiectului.

Iată câteva din opiniile împărtășite de cursanți în urma sesiunilor:

„Temele abordate sunt ancorate în realitate și utile, aplicabile în activitatea noastră didactică. Vă mulțumim!”

„Am obținut o nouă perspectivă asupra modului în care ne putem educa elevii, ghidându-i spre modalități eficiente de selecție a informației.”

„Apreciez viziunea nouă pe care acest curs a abordat-o și faptul că există informații ce pot fi aplicate la clasă.”

Proiectul „Fake News-Fake Reality” este derulat de Asociația Alternative Sociale în parteneriat cu Asociația Alianța Internațională a Jurnaliștilor Români și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Mai multe despre proiect – aici.

 

 

Proiect derulat de: