În luna noiembrie se vor desfășura ultimele conferințe universitare privind tema dezinformării în cadrul proiectului „Fake News – Fake Reality”:

– Constanța – 8 noiembrie

– Brașov – 15 noiembrie

– București – 23 noiembrie

Ca și până acum, ne propunem să aducem în atenția tinerilor și persoanelor interesate problematica dezinformării, modul în care știrile false impactează populația în rândul cărora aceste știri sunt difuzate și efectele acestui fenomen asupra respectării drepturilor internaționale ale omului.

Prezentările și facilitarea acestor evenimente vor fi asigurate de dl. Marian Voicu (jurnalist, membru în comisia de etică a TVR, autor „Matrioșka mincinoșilor”), Marin Gherman (expert în domeniul jurnalismului și dezinformare) și Alexandru Gulei, PhD (expert în domeniul drepturilor omului).

Participarea la aceste conferințe este liberă oricărei persoane interesate, detaliile exacte privind locația și ora pentru fiecare eveniment în parte urmând a fi comunicate ulterior, pe pagina de Facebook a Asociației Alternative Sociale.

Aceste evenimente sunt organizate în cadrul proiectului „Fake News-Fake Reality”, derulat de Asociația Alternative Sociale în parteneriat cu Asociația Alianța Internațională a Jurnaliștilor Români și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Mai multe despre proiect – aici.

 

 

Proiect derulat de: