Conferințele universitare în cadrul proiectului „Fake News-Fake Reality: Reziliență socială prin gândire critică” continuă!

Vineri, 16 iunie 2023, a avut loc cea de-a doua conferință universitară la Suceava, în cadrul Universității „Ștefan cel Mare”, cu sprijinul Facultății de Istorie și Geografie, Departamentul de Științe Umane și Social Politice.

Studenții participanți la eveniment au fost informați cu privire la fenomenul dezinformării, evoluția acestuia în România și Europa de Est și potențiale soluții de prevenire (pre-bunking) și de reducere a impactului dezinformării asupra drepturilor omului. 

Evenimentul a fost facilitat de experții implicați în proiect: dl. Marian Voicu (jurnalist, membru în comisia de etică a TVR, autor „Matrioșka mincinoșilor”), Marin Gherman (expert în domeniul jurnalismului și dezinformare) și Alexandru Gulei, PhD (expert în domeniul drepturilor omului).

Conferința poate fi vizualizată pe Facebook, accesând următorul link.

Proiectul „Fake News-Fake Reality” este derulat de Asociația Alternative Sociale în parteneriat cu Asociația Alianța Internațională a Jurnaliștilor Români și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Mai multe despre proiect – aici.

 

 

Proiect derulat de: