Saptamana aceasta vă așteptăm la Cluj (17 octombrie), Târgu Mureș (18 octombrie) și Sibiu (19 octombrie) pentru a afla mai multe despre fenomenul dezinformării și efectele acestuia.
Evenimentele sunt organizate în colaborare cu instituții universitare locale, respectiv:
– în Cluj Napoca: 17 octombrie, ora 11:00, sălile T1 și T2 din cadrul Facultății de Științe Social Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității Babeș-Bolyai;
– în Târgu-Mureș: 18 octombrie, ora 11:00, în Aula Magna a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade”;
– în Sibiu: 19 octombrie, ora 11:00, în Aula „Avram Iancu” a Facultății de Științe Socio-Umane din cadrul Universității „Lucian Blaga”.
Ne propunem să aducem în discuție evoluții recente, de actualitate, ale fenomenului dezinformării, potențiale soluții de prevenire (pre-bunking), și de reducere a impactului dezinformării asupra drepturilor omului (prin debunking, promovarea gândirii critice etc.)
Facilitatorii acestor evenimente sunt Marian Voicu (jurnalist, membru în comisia de etică a TVR, autor „Matrioșka mincinoșilor”), Marin Gherman (expert în domeniul jurnalismului și dezinformare), Alexandr Gulei, PhD (expert în domeniul drepturilor omului). Ni se alătură și Cătălin Gomboș (jurnalist Radio România Actualități și redactor-șef Veridica.ro).
Intrarea este liberă, iar pentru cei ce vor să ni se alăture online pe pagina de Facebook a Asociației Alternative Sociale vom transmite datele de logare pentru fiecare conferință în parte, în ziua evenimentului.
Vă așteptăm!
Aceste conferințe sunt organizate în cadrul proiectului „Fake News-Fake Reality”, derulat de Asociația Alternative Sociale în parteneriat cu Asociația Alianța Internațională a Jurnaliștilor Români și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.
Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.
Mai multe despre proiect – aici.
Proiect derulat de: