Astăzi, 15 iunie, a avut loc prima conferință universitară la Iași, în cadrul proiectului „Fake News-Fake Reality: Reziliență socială prin gândire critică”.

Evenimentul s-a desfășurat în Sala Ferdinand a Universității „Al. I. Cuza” Iași, fiind organizat în parteneriat cu Departamentul de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice.

Prezentările susținute în cadrul conferinței au punctat mecanismele dezinformării, efectele dezinformării cu exemplificări precum și modul în care dezinformarea aduce prejudicii asupra respectării drepturilor omului.

Facilitatorii în cadrul evenimentului au fost dl. Marian Voicu (jurnalist, membru în comisia de etică a TVR, autor „Matrioșka mincinoșilor”), Marin Gherman (expert în domeniul jurnalismului și dezinformare), Alexandru Gulei, PhD (expert în domeniul drepturilor omului), Sergiu Bortoș (Asistent de cercetare, Departamentul de Științe Socio-Umane, ICI, UAIC).

Conferința poate fi vizualizată pe Facebook, accesând următorul link.

Evenimentul a fost susținut și promovat de Liga Studenților de la Filosofie Iași.

Proiect derulat de Asociația Alternative Sociale în parteneriat cu Asociația Alianța Internațională a Jurnaliștilor Români și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Mai multe despre proiect – aici.

 

 

Proiect derulat de: