Astăzi, 23 noiembrie, cu sprijinul Universității din București, în Clădirea Rectoratului, are loc cea de-a 8-a conferință universitară privind fenomenul dezinformării și efectele acestuia asupra respectării drepturilor omului, organizată în cadrul proiectului „Fake News – Fake Reality: Reziliență socială prin gândire critică”.

În cadrul evenimentului participanții vor afla informații cu privire la evoluții recente, de actualitate, ale fenomenului dezinformării, potențiale soluții de prevenire (pre-bunking), de demascare (debunking) și de reducere a impactului dezinformării asupra drepturilor omului.

Proiectul „Fake News – Fake Reality: Reziliență socială prin gândire critică” este derulat de Asociația Alternative Sociale în parteneriat cu Asociația Alianța Internațională a Jurnaliștilor Români și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Mai multe despre proiect – aici.

 

 

Proiect derulat de: