Asociația Alternative Sociale, Alianța Internațională a Jurnaliștilor Români și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași au inițiat cea de-a șaptea conferință universitară pe tema dezinformării, de data aceasta la Brașov, cu sprijinul Facultății de Litere din cadrul Universității Transilvania.

Agenda evenimentului include, printre altele, informarea cu privire la fenomenul dezinformării și dezbateri ale potențialelor soluții de prevenire (pre-bunking), de demascare (debunking) și de reducere a impactului dezinformării asupra drepturilor omului.

Evenimentul face parte din proiectul „Fake News-Fake Reality”, derulat de Asociația Alternative Sociale în parteneriat cu Asociația Alianța Internațională a Jurnaliștilor Români și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Mai multe despre proiect – aici.

 

 

Proiect derulat de: