Astăzi, 24 noiembrie, a avut loc Conferința Internațională „Fake New – Fake reality: Dezinformarea în Europa de Est. Reziliență socială prin gândire critică”.

Conferința și-a propus pe de o parte să expună mecanismele și temele dezinformării în România, Bulgaria, Polonia, Republica Moldova și Ucraina prin prezentări ale unor invitați din țările menționate, să aducă în discuție impactul dezinformării asupra drepturilor omului și soluții concrete de prevenire (prebunking) și de demascare a mesajelor false (debunking) dezvoltate în estul Europei.

Evenimentul a inclus și o sesiune de dezbateri și discuții libere pe tema dezinformării, la care au participat peste 50 de reprezentanți ai unor instituții publice și private din domeniul educației, al drepturilor omului și de media din țările menționate și ai unor ambasade preocupate de problematică.

Înregistrarea evenimentului, ce a fost transmis live pe pagina de Facebook a Asociației Alternative Sociale poate fi accesată aici (partea I) și aici (partea a II-a).
Conferința face parte din proiectul „Fake News – Fake Reality: Reziliență socială prin gândire critică” este derulat de Asociația Alternative Sociale în parteneriat cu Asociația Alianța Internațională a Jurnaliștilor Români și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Mai multe despre proiect – aici.

 

 

Proiect derulat de: