În perioada iunie – decembrie 2023 am derulat campania „Dezinformarea e și problema ta!” ce a avut ca scop conștientizarea publicului cu privire la fenomenul dezinformării și modul în care fiecare persoană se poate asigura de veridicitatea informațiilor accesate.

Campania s-a desfășurat regional în TV și radio și național în mediul online. Estimăm că prin aceste canale de comunicare mesajul campaniei a ajuns la un număr de peste 400.000 persoane și ne dorim ca în viitor acest număr să crească.

Spoturile TV create în cadrul campaniei pot fi vizualizate pe canalul de Youtube a Asociației, disponibil aici iar mesajele campaniei online pot fi accesate pe pagina de Facebook a Asociației Alternative Sociale aici.

Mulțumim partenerilor și colaboratorilor noștri Veridica.ro, Tele M Iași, Radio Iași și Red Penguin pentru eforturile și sprijinul în implementarea acestei campanii.

Campania „Dezinformarea e și problema ta!” a fost organizată în cadrul proiectului „Fake News – Fake Reality: Reziliență socială prin gândire critică” derulat de Asociația Alternative Sociale în parteneriat cu Asociația Alianța Internațională a Jurnaliștilor Români și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă. Mai multe despre proiect – aici.

Proiect derulat de: