În cadrul celor 8 conferințe universitare organizate în cadrul proiectului „Fake News – Fake Reality: Reziliență socială prin gândire critică” au participat peste 400 de persoane – studenți sau cadre didactice – interesate de problematica dezinformării.

Conferințele au fost organizate în 8 centre universitare din țară: Iași, Suceava, Constanța, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Sibiu, Brașov și București.

Evenimentele au avut ca scop informarea în mediul universitar cu privire la mecanismele și temele dezinformării în Europa de Est și aducerea în discuție a impactului dezinformării asupra drepturilor omului și a posibilelor soluții de prevenire (prebunking) și de demascare a mesajelor false (debunking).

Conferințele au fost organizate în cadrul proiectului „Fake News – Fake Reality: Reziliență socială prin gândire critică” este derulat de Asociația Alternative Sociale în parteneriat cu Asociația Alianța Internațională a Jurnaliștilor Români și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Mai multe despre proiect – aici.

 

 

Proiect derulat de: