Ca urmare a participării la cursurile de formare, cadrele didactice au susținut activități de dezvoltare a gândirii critice în rândul tinerilor elevi.

Exercițiile practice au ajutat tinerii să evalueze informațiile primite, să elaboreze raționamente și să formeze opinii argumentate. Cu ajutorul acestor deprinderi se urmărește ca tinerii să reușească să facă faţă provocărilor cognitive impuse de volumul enorm de informaţie şi de ritmul sporit de uzare a acesteia, caracteristic perioadei actuale.

Până în prezent la aceste activități au participat peste 1600 de tineri, iar în perioada următoare ne așteptăm ca numărul acestora să ajungă la 2000.

Aceste activități se desfășoară în cadrul proiectului „Fake News-Fake Reality” derulat de Asociația Alternative Sociale în parteneriat cu Asociația Alianța Internațională a Jurnaliștilor Români și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Mai multe despre proiect – aici.

 

 

Proiect derulat de: