În perioada ianuarie-martie 2016, Alternative Sociale a organizat un program PhotoVoice cu 8  foști deținuți din diferite localități ale județului Iași. Aceștia au primit aparate foto și au învățat să le folosească pentru a surprinde în imagini activitățile și preocupările zilnice dar și dificultățile cu care se confruntă în procesul de reintegrare: găsirea unui loc de muncă, relația cu familia, vecinii, planurile de viitor etc.

Le am însemnate pe toate… locurile de muncă din ziar. M-am uitat şi pentru muncă în străinătate… Oamenii când ies din puşcărie nu-şi găsesc de muncă… înţelegeţi? Că toată lumea evită… adică întâi zice… da, da… şi după ce află că ai fost în puşcărie, gata! Nu mai vor… La revedere, nici nu stau să audă…

C.B.

fost deținut

Cele mai bune fotografii sunt expuse în perioada 11-26 aprilie 2016 în spațiul public din  localitățile Târgu Frumos, Lungani și Dolhești, pe gardul școlilor din cele 3 localități. Expoziția are scopul de a informa și conștientiza comunitatea locală cu privire la situația foștilor deținuți.

 

Această activitate face parte din proiectul cu titlul „Colaborarea previne discriminarea”, finanțat în cadrul apelului „COERENT” din cadrul Programului RO10 „Copii și tineri aflați în situații de risc și inițiative locale și regionale pentru reducerea inegalităților naționale și pentru promovarea incluziunii sociale” coordonat de Penitenciarul Iași în parteneriat cu Alternative Sociale.