Orientarea şi consilierea în carieră a tinerilor: Manualul elevului

Autori: Marinela Elena Gulei, Adela Serea

2011 © Asociaţia Alternative Sociale – Copierea, reproducerea integrală sau parţială, distribuirea sau afişarea acestui material fără permisiunea scrisă a Asociaţiei Alternative Sociale reprezintă o încălcare a legislaţiei cu privire la protecţia proprietăţii intelectuale şi se pedepsesc penal şi/sau civil, în conformitate cu legila în vigoare.

 

Se va cita: Gulei, M.E. & Serea, A. (2011). Orientarea și consilierea în carieră. Ghidul profesorului. Iași, Editura Spiru Haret, Alternative Sociale și Romanian-American Foundation

Descriere

„Noutatea pe care o aduce aceasta lucrare este abordarea diferenţiată, în funcţie de nivelul de cunoştinţe şi de capacitatea elevilor de a lucra cu anumite concepte, oferind tuturor oportunități egale. Prin intermediul profesorului diriginte sau al consilierului şcolar vom propune fiecărui elev activităţi care invită la autoanaliză şi îl motivează să acţioneze pentru a-şi asigura viitorul, potrivit intereselor sale de cariera. Totodata, „Ghidul profesorului” ajută cadrele didactice să aplice la clasă conţinuturile din „Manualul elevului” „ a declarat Alexandru Gulei, coordonatorului proiectului ACTIV.

Lucrarea „Orientarea şi consilierea în carieră a tinerilor: Manualul elevului” poate fi descărcată gratuit aici:

I. Autocunoaștere și dezvoltare personală

II. Explorarea carierei

III. Marketing personal

IV. Planificarea și evoluția carierei

V. Viața personală și cariera

Anexa I Profiluri ocupaționale

Lucrarea a fost revizuită in cadrul proiectului ACTIV – Abilităţi de Carieră pentru Tineri – Investiţie în Viitor (2010-2014), program finanţat, în parte, de un grant acordat de Romanian-American Foundation.

Informații suplimentare

Autor

Marinela Gulei

Descriere

Manualul elevului descriere

Cuprins

I. Autocunoaștere II. Explorarea carierei