Elemente de management judiciar

Coordonatori:
Mona-Maria Pivniceru
Cătălin Luca

Tamara Manea
Lucian Iuşan
Letiţia Lucescu
Dragoş Nicolae Dumitru
Diana-Mihaela Micu-Cheptene
Raluca Alexandra Prună

Capitolul I. Elemente de management general
Capitolul II. Analiza SWOT
Capitolul III. Colaborare inter-instituţională
Capitolul IV. Specificul managementului în instanţele
judecătoreşti
Capitolul V. Particularităţile managementului în parchete
Capitolul VI. Administrarea eficientă a instanţelor:
un imperativ judiciar şi social

Categorie:

Descriere

Proiectaţi-vă cu ochii minţii în ultima zi a mandatului dumneavoastră de prim procuror al parchetului sau preşedinte al instanţei pe care o conduceţi acum. Invitaţi în birou mai multe persoane. Vreţi să sărbătoriţi cu şampanie perioada petrecută împreună, perioada în care dumneavoastră aţi fost la „cârma corabiei”.
Aşadar în biroul dumneavoastră sunt cu un pahar de şampanie în mână, colegi, colaboratori de la alte instituţii şi câteva persoane din familie.
Patru vorbitori vor toasta pentru dumneavoastră. Primul e un şef ierarhic, cineva care v-a supervizat şi evaluat munca de management. Al doilea e un coleg din echipa managerială, o persoană cu care aţi tras alături la îndeplinirea obiectivelor propuse, care vă cunoaşte cum reacţionaţi atunci când pierdeţi sau câştigaţi, la efort, la bucurie şi la nervi. A treia persoană este un fost coleg de birou cu care vă înţelegeaţi foarte bine înainte de a ajunge şef. Cu el comentaţi fostul şef, îi spuneaţi ce aţi face dvs. în locul lui, cum aţi proceda în cutare situaţie etc. A patra persoană este un membru al familiei, soţ, soţie, părinte, copil, cineva din familie care v-a văzut şi v-a fost aproape în această perioadă.
Ce anume aţi vrea să spună fiecare despre dumneavoastră? Ce fel de caracter v-ar plăcea să fi văzut ei în dumneavoastră? Ce contribuţii, ce realizări aţi dori să-şi reamintească? V-ar fi plăcut să fi adus o schimbare, fireşte în bine, în viaţa lor? Care anume?
Cătălin Luca