La sfârșitul lunii ianuarie a avut loc o întâlnire de informare cu părinții și persoanele de îngrijire ai copiilor afectați de migrație, în localitatea ieșeană Cornești. Aici au fost prezente 30 de persoane din mediul rural care au aflat informații utile despre acest subiect. Întâlnirea s-a desfășurat în cadrul Campaniei “Pleci în străinătate? Asistentul social te ajută. Copilul tău va fi ocrotit”. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul școlii gimnaziale „Dimitrie Anghel” din localitate.

Cei prezenți s-au arătat interesați de acest subiect și au avut o serie de întrebări pentru specialiștii Alternative Sociale. Printre acestea: „Care sunt drepturile de care beneficia copiii persoanelor care muncesc legal în străinătate?”, „Care sunt instituțiile la care trebuie să mă adresez pentru obținerea acestor drepturi?”, „Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmeze pentru a putea beneficia de acest drept?”.

Mi s-a părut foarte interesantă întâlnirea la care am participat, am aflat că pot primi o alocație mai mare pentru copiii mei pe perioada în care soțul meu muncește legal în străinătate. Părerea mea este că pentru binele copiilor, unul dintre părinți ar trebui să rămână acasă să aibă grija de ei. Bunicii sunt în vârstă și nu îi poți încărca cu asemenea sarcini

a spus o participantă prezentă la întâlnire.

Activitatea face parte din proiectul „Consolidarea rolului ONG în dezvoltarea de servicii sociale”, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro).