Săptămâna trecută voluntarii Alternative Sociale împreună cu specialistul nostru pe comunicare, Florina Iluțoaei, au desfășurat activități de informare la Colegiul I.C.Ștefănescu.  Aceștia au discutat cu elevii despre migrație și posibilele efecte negative ale acesteia asupra copiilor, prevenirea delincvenței juvenilă și despre pașii pe care îi pot urma pentru o carieră de succes.

Atunci când consiliem părinții cu privire la cele mai eficiente atitudini ce contribuie la reducerea efectelor negative ale migrației menționăm importanța implicării copiilor și tinerilor în deciziile familiei. Suntem consecvenți acestui principiu, al participării și responsabilizării tuturor membrilor familiei, și de aceea elevii Liceului I.C. Ștefănescu sunt partenerii noștri de dialog în cadrul acestor întâlniri

Alexandru Gulei

Coordonator proiect, Alternative Sociale

Întâlnirile au fost organizate în cadrul Campaniei “Pleci în străinătate? Asistentul social te ajută. Copilul tău va fi ocrotit” și au fost organizate cu sprijinul Colegiului I.C.Ștefănescu.

Activitatea face parte din proiectul „Consolidarea rolului ONG în dezvoltarea de servicii sociale”, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro).