Prevenirea violenței de gen, identificarea victimelor violenței și protecția migranților din centrele de primire pentru solicitanții de azil și refugiați. Rolul instituțiilor din România

0.00 lei

Autori: Alexandru Gulei, Flavius Ilioni Loga

Conținut:

I. Protecția persoanelor migrante în centrele regionale de cazare și proceduri pentru solicitanții de azil

II. Ce este violența de gen?

III. Prevenirea violenței de gen

IV. Identificarea victimelor violenței de gen migrante

V. Protecția și asistența victimelor violenței

VI. Concluzii și recomandări

Lucrarea poate fi descărcată gratuit aici „Prevenirea violenței de gen, identificarea victimelor violenței și protecția migranților din centrele de primire pentru solicitanții de azil și refugiați. Rolul instituțiilor din România”.

2020 © Asociaţia Alternative Sociale – Copierea, reproducerea integrală sau parţială, distribuirea sau afişarea acestui material fără permisiunea scrisă a Asociaţiei Alternative Sociale reprezintă o încălcare a legislaţiei cu privire la protecţia proprietăţii intelectuale şi se pedepsesc penal şi/sau civil, în conformitate cu legislația în vigoare.

Se va cita: Gulei, A.S., Ilioni-Loga, F., (2020). „Prevenirea violenței de gen, identificarea victimelor violenței și protecția migranților din centrele de primire pentru solicitanții de azil și refugiați. Rolul instituțiilor din România”, Iași, Asociația Alternative Sociale.

Descriere

„Studiile arată că numărul femeile migrante care suferă abuzuri este mai mare decât cel raportat, și că acestea sunt într-un risc mai mare de a deveni victime ale violenței pe bază de gen decât membrii populației din țara de primire. Prin urmare implicarea practicienilor care lucrează în mod specific cu persoane migrante dar și a celor care, prin natura profesiei, pot contribui la prevenirea violenței de gen în rândul migranților, la identificarea victimelor sau la protecția și asistența acestora, chiar dacă nu au obligații specifice trasate de legislația în vigoare pe una sau mai multe din dimensiunile analizate, este extrem de importantă. În lucrarea de față ne propunem să clarificăm aceste roluri și contribuții din perspectiva cadrului legal românesc”.

 

Autorii